Un cunoscut om de afaceri din Botoșani s-a stins din viață. A fost în topul celor mai bogați afaceriști din România

foto: global manager

Cunoscutul om de afaceri botoșănean, Gelu Tofan s-a stins din viață la vârsta de 61 de ani, în Botoșani. Cunoscut în România ca ”regele anvelopelor”, Gelu Tofan a murit în spital, în urma unei boli incurabile.

Cunoscutul om de afaceri a deținut Tofan Grup Internaţional, firmă prin care Gelu Tofan a controlat ani buni piaţa de anvelope din Romania. Firma Tofan Grup Internaţional mai deţinea, pe lângă Danubiana, o firmă de comercializare a anvelopelor în Turnu Severin şi o companie de transport.

Ulterior, Gelu Tofan a ales să își continue afacerile în comuna natală, Todireni, acolo unde s-a mutat și unde a realizat o moară performantă, construită pe fonduri europene, care procesa grâu atât din producţia internă, cât şi din import.

Gelu Tofan a apărut și în Top 100 cei mai bogați români în anii 2006-2007. În 2006, apărea în topul celor mai bogați oameni de afaceri din România cu o avere de circa 105 milioane dolari.

Gelu Tofan s-a născut la data de 15 octombrie 1960, în comuna Todireni, județul Botoșani. El a fost un om de afaceri român. A fost fondatorul Tofan Grup Internațional, care în 2000 era cel mai mare producător independent de cauciucuri din Europa Centrală și de Est. În 2001 a vândut către grupul francez Michelin cele două fabrici de anvelope Silvania Zalău și Victoria Florești, dar și firma de reșapare Tofan Recap – în urma unei tranzacții estimate la acea vreme la 100 de milioane de dolari.

Dumnezeu să-l ierte!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *