Soţia unui pompier din Botoșani, salvată de colegi de sub satârul şi cuţitul bărbatului

Un plutonier major al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani a fost condamnat de Tribunalul Militar din Iași după ce şi-a agresat soţia, ameninţând-o cu un cuţit şi un satâr. Chemaţi la faţa locului, poliţiştii au stat în faţa uşii un sfert de oră, fără a putea să intre. A fost nevoie să fie chemaţi colegii de serviciu ai plutonierului, pentru a forţa intrarea.

Faptele reproşate lui Robert Dinu Antoci au avut loc în noaptea de 11/12 octombrie anul trecut. Cu puţin înainte de miezul nopţii, soţia acestuia a sunat la 112. Vorbind în şoaptă, ea a anunţat faptul că este agresată de soţul său.

Ajunşi la faţa locului, poliţiştii au sunat la interfon, fără să li se răspundă. Au sunat la alte apartamente, reuşind să intre în bloc. Au auzit din apartamentul lui Antoci strigăte de ajutor şi ameninţări, dar uşa era încuiată. Au cerut ajutorul unui echipaj de pompieri, colegi cu Antoci.

Aceştia au încercat să-l convingă să deschidă uşa, dar plutonierul a replicat că, dacă pompierii nu pleacă, îi taie gâtul soţiei. Nemaiavând de ales, pompierii au forţat uşa, permiţând intrarea poliţiştilor şi jandarmilor. L-au văzut pe Antoci peste femeie, ţinând-o cu o mână de gât, şi l-au imobilizat.

Ce a declarat botoșăneanul în fața instanței!

În faţa instanţei, Antoci a declarat că nu-şi aminteşte episodul respectiv. A spus că a venit acasă şi a vrut să întreţină relaţii intime cu soţia, dar au fost deranjaţi de copii. Ulterior, a venit poliţia la uşă. El a invocat şi lipsa discernământului.

„Declaraţiile inculpatului sunt în mod vădit nesincere: dacă poliţia a apărut fără motiv la uşă, de ce nu le-a deschis pentru a se lămuri prezenţa lor acolo? Declaraţiile martorilor contrazic în totalitate susţinerile inculpatului, unii dintre martori fiind chiar colegi de serviciu cu inculpatul. Aceştia au discutat cu el şi după ce a fost încătuşat şi nu au avut suspiciuni privind integritatea mentală a acestuia”, au reţinut judecătorii.

Aceştia l-au condamnat pe Antoci la 2 ani şi 4 luni de închisoare pentru violenţă în familie şi ameninţare, ca şi la plata către soţia sa a sumei de 5.000 de euro, reprezentând despăgubiri civile. Atât inculpatul, cât şi procurorii Parchetului Militar ieşean au atacat sentinţa, procesul urmând să se reia la începutul lui octombrie, în faţa Curţii Militare de Apel.

sursa: Ziarul de Iași

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *