Memorialul Ipotești oferă stagii de cercetare a operei eminesciene profesorilor, studenților, cercetătorilor români şi străini

Memorialul Ipoteşti – Centrul Naţional de Studii Mihai Eminescu oferă, în anul 2021: un stagiu de cercetare a operei și biografiei eminesciene; un stagiu de traducere a operei eminesciene; două rezidențe pentru scriitori. Stagiul de cercetare se acordă profesorilor, studenților, cercetătorilor români şi străini, indiferent dacă locuiesc în țară sau în străinătate, pentru o perioadă de o lună pe parcursul anului 2021 pe teme de  cercetare a  operei și biografiei eminesciene și constă în accesul la Biblioteca Națională de Poezie „Mihai Eminescu” și un contract de servicii prestate de autor, se arată într-un comunicat remis de Memorialul Ipotești.

Stagiul de traducere se acordă pentru o perioadă de o lună traducătorilor români şi străini, indiferent dacă locuiesc în țară sau în străinătate și constă în accesul la Biblioteca Națională de Poezie „Mihai Eminescu”; un contract de servicii prestate de autor.

Rezidențele se acordă scriitorilor români, indiferent dacă locuiesc în țară sau în străinătate, pentru o perioadă de o lună pe parcursul unui an în vederea definitivării unui volum de specialitate (poezie, proză, critică etc.) și a asistării la Memorialul Ipotești în cadrul taberei de scriere creativă. Rezidențele  constau în acoperirea cheltuielilor de cazare la Memorialul Ipotești; accesul la Biblioteca Națională de Poezie „Mihai Eminescu”; un contract de servicii prestate de autor.

La încheierea stagiilor de cercetare și de traducere, beneficiarii sunt obligați să depună, pentru publicare, la Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii Mihai Eminescu, textul rezultat în urma cercetării. Câștigătorii rezidențelor se obligă să publice lucrarea pe parcursul anului 2022 și să doneze Bibliotecii Memorialului Ipotești 3 exemplare de carte.

Câștigătorii stagiilor și ai rezidențelor au obligaţia de a menţiona, în comunicarea cu mass-media, că stagiile le-au fost acordate de Memorialul Ipoteşti – Centrul Naţional de Studii Mihai Eminescu.

Regulamentul și formularele de participare pot fi descărcate de pe site-ul Memorialului Ipotești: http://www.eminescuipotesti.ro/. Solicitările de participare la concursul de acordare a stagiului se depun de candidaţi, prin poştă, în perioada 13 iulie – 31 iulie 2021, la Memorialul Ipoteşti – Centrul Naţional de Studii Mihai Eminescu, str. Mihai Eminescu nr. 19, sat Ipoteşti, comuna Mihai Eminescu, judeţul Botoşani, cod 717253, sau prin e-mail (format PDF) la adresa: [email protected]

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com