FOTO Elita Botoșaniului! Ei sunt elevii de 10 la Bacalaureat

Elita Botoșaniului: nu mai puțin de șapte absolvenți de liceu din județul Botoșani au reușit să obțină nota maximă la Bacalaureat. Este vorba de patru elevi de la Colegiul Național ”Mihai Eminescu” (Gabriel Brehuescu, Narcisa Huminiuc, Bianca Stîncescu, Cosmina Mihoreanu), unul de la Colegiul Național ”A.T.Laurian” (Tudor Cardaș), un alt elev de la Colegiul Economic „Octav Onicescu” (Andreea Mariana Ivan) și unul de la Liceul ”Regina Maria” Dorohoi (Denisa Ioana Căruntu).

Denisa este singura elevă de la acest liceu care a reușit să obțină 10 pe linie la Bacalaureat, anul acesta. Nu fără muncă însă. Denisa (foto stanga) a arătat că nu este doar un chip frumos, ci o tânără inteligentă, ambițioasă, muncitoare, care poate realiza tot ceea ce își dorește. Știa ce poate, așa că nota maximă a venit ca o încununare a efortului său.

„Consider că drumul până la acest succes a fost pavat cu muncă constantă și perseverență. A fost un rezultat neașteptat, produs al efortului constant și dedicării domnilor profesori. Fără ajutorul și răbdarea acestora, cu siguranță nu aș fi reușit această performanță și mă consider recunoscătoare pentru toți oamenii care mi-au fost alături, inclusiv părinților mei. Indiferent de momentul din viața mea, școala a avut prioritate și cred că acest lucru și-a arătat roadele”, ne-a declarat Denisa, care se consideră o persoană autodidactă.

Tânăra vrea să continue studiile în cadrul Universității Tehnice din Cluj Napoca, respectiv la Facultatea de Automatică și Calculatoare.

Tinerii care au profitat de pandemie

Ca și Denisa, Narcisa Huminiuc, spune că nici măcar pandemia nu a oprit-o să-și atingă țelul, ci dimpotrivă: a transformat situația grea prin care am trecut cu toții într-un atu.

Pandemia nu mi-a ingreunat situația, din contră, am avut mai mult timp liber pentru a mă dedica studiului. Profesorii au fost înțelegători, marea majoritate, deci nu au fost probleme”, ne-a mărturisit tânăra.

Unul dintre cei mai apreciați elevi din Botoșani, Tudor Darius Cardaș, de la Colegiul Național ,,A.T. Laurian”,  a devenit deja student la École Polytechnique din Paris, una dintre cele mai prestigioase universități din Franța.

Județul Botoșani este primul pe țară, alături de județul Iași, cu cele mai multe note de 10 obținute la examenul de Bacalaureat din această sesiune. În cele două județe sunt câte șapte medii de 10. Clujul, de exemplu, care în anii anteriori deținea recordul la medii de 10, acum are doar 3 elevi cu notă maximă.

Promovabilitatea la nivelul județului este de 66,5% față de 63,1% cât a fost anul trecut, potrivit datelor prezentate de Inspectoratul Școlar Județean. Din cei 2692 de candidați prezenți la examen, 902 au fost respinși și 1790 reușiți.

 

2 thoughts on “FOTO Elita Botoșaniului! Ei sunt elevii de 10 la Bacalaureat

  1. Felicitari Gabriel Brehuescu !! Esti un tanar deosebit ne-ai facut mandri pe toti cei care te cunoastem! Mult succes pe mai departe,sa-ti realizezi tot ce ti-ai propus! Felicitari parintilor, oameni simpli dar deosebit de harnici si gospodari! Va admir si pretuiesc mult!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *