Tânăr de 19 ani din Botoșani, mort în accident, șoferul vinovat lăsat în libertate. Mama băiatului cere dreptate: Nu răspunde nimeni de viața copilului meu?

Gabriel a murit într-un accident rutier

Un tânăr de 19 ani din județul Botoșani a murit într-un cumplit accident în localitatea Vlădeni din județul Iași. În timp ce părinții îi plâng la mormânt, șoferul vinovat de producerea accidentului este în continuare în libertate, la un an de la tragedie.

Gabriel Șurubariu trăia cu părinții săi și un frate mai mic la Plopenii Mici, din comuna Ungureni. Era un tânăr liniștit, s-a ținut de școală și după ce a terminat liceul s-a angajat la o cafenea din Botoșani. Doar două luni a apucat să își câștige singur banii.

În ziua fatidică de 3 iulie 2020 a mers la Iași cu doi soți de la el din sat, care voiau să ajungă la o clinică de fertilitate. S-a înțeles să meargă cu ei pentru a conduce autoturismul, povestește mama lui Gabriel, însă la întoarcere nu l-au mai lăst pe el să conducă. Bărbatul de la volan, A. B., ar fi declara că a ajuns cu mașina într-un cap de pod pentru că a evitat un câine. Mama lui Gabriel susține că, de fapt, el era preocupat de altceva în mașină și de asta s-ar fi produs tragedia.

„Ei se certau în mașină pe teme sexuale”

„L-au luat ca șofer pentru că ei nu aveau permis și la întoarcere, băiatul îmi dădea mesaje și mi-a zis că nu l-a mai lăsat pe el să conducă, ci s-a urcat bărbatul acela la volan chiar dacă nu avea permis de conducere. Ei se certau în mașină pe teme sexuale când s-a produs accidentul pentru că înainte de asta copilul meu îmi dădea mesaje.

Am absolut toate mesajele de atunci. Dintr-o dată nu a mai răspuns și l-am sunat, degeaba, l-am sunat pe individul acela, care e tot din sat de la noi, așa se cunoșteau, și m-a mințit. Copilul meu a murit vineri la 18.30 și eu am aflat abia sâmbătă la 10.00. Nu am fost contactată nici până în ziua de azi de nimeni, niciun polițist care să întrebe ceva, Nu i-am găsit hăinuțele, buletinul, permisul, nimic. Copilul meu e în mormânt, iar individul conduce în continuare fără permis și nimeni nu ia nicio măsură”, este declarația sfâșietoare a mamei, Petronela Slabu.

La un an de la tragedie, niciun vinovat

Gabriel a stat o lună în comă după accident, iar familia a sperat că își va reveni. Nu a fost așa. Iar durerea părinților este cu atât mai mare cu cât bărbatul care a produs accidentul „își vede nestingherit de viață, de parcă nu s-a întâmplat nimic și ne sfidează”, spune mama lui Gabriel.

„Cum se poate așa ceva? A murit copilul meu și poliția nu mă întreabă nimic? Nu răspunde nimeni de viața copilului meu? E foarte greu pentru un părinte să piardă un copil care era perfect, a făcut doar bine. Cum să aibă o soartă așa groaznică. Eu luna viitoare trebuie să îi fac pomană pentru un an de când a murit, iar A. B. conduce fără permis în continuare, ei se laudă că au clanuri mafiote, că au cumpărat polițiștii.

El a mai fost prins de poliție și a dat datele fratelui său pentru că știa că nu are permis și a fost scandal mare atunci pentru că și fratele lui e de aici din sat. Eu nu mă răzbun, dar vreau adevărul, pentru liniștea mea, pentru copilul meu care zace în mormânt”, este strigătul plin de durere al femeii.

La un an de la cumplitul accident, dosarul încă nu a ajuns pe masa judecătorilor. Părinții încă speră însă că li se va face dreptate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *