VIDEO Doi oameni de afaceri din Botoșani condamnați pentru trafic internațional de droguri

Doi oameni de afaceri din județul Botoșani au fost condamnați pentru trafic internațional de droguri. Cristinel Nicușor Vasiliu, de 45 de ani, din Frumușica, a fost condamnat la 13 ani și patru luni de închisoare, iar soția sa, Mariana Vasiliu, a fost condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare. De asemenea, Bogdan Marian Ababei, angajat la șofer la firma celor doi oameni de afaceri, a fost condamnat de Tribunalul Iași la opt ani și opt luni de închisoare. Decizia nu este însă definitivă.

Soții Vasiliu au o firmă de transport, ce efectua curse pe ruta România – Scoția. Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Iași împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO – Iași au procedat la efectuarea unei acțiuni de prindere în flagrant a lui Vasiliu Cristinel Nicușor și a soției sale, Vasiliu Mariana, imediat după ce aceștia au încercat să comercializeze cantitatea de 1,025 kilograme de cocaină, pe raza municipiului Iași.

În urma unor percheziții care au avut loc la Botoșani, inclusiv la locuințele celor trei, au fost ridicate sumele de 2.100 de lei şi 42.800 de lire sterline și trei autoturisme şi autoutilitare, ce ar fi fost folosite pentru transportul drogurilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *