VIDEO & FOTO Scandal la o biserică din Botoșani. Oamenii dintr-un sat, revoltați de înlocuirea preotului. Jandarmii și Poliția au intervenit

Jandarmii și polițiștii din Botoșani au intervenit, duminică, în urma unui scandal la Parohia Sfinții Voievozi din satul Cotu Miculinți, acolo unde preotul a fost înlocuit, iar ei nu au fost de acord cu acest lucru. Preotul din sat, Cornel Coțovanu, a fost destituit, după ce soția acestuia a divorțat de el, iar regulile bisericești spun că un preot își pierde calitatea, în cazul divorțului.

Enoriașii din Cotu Miculinți, apropiați de parohul vechi, s-au opus, duminică, instalării noului preot, Ciprian Munteanu, astfel încât în momentul în care acesta din urmă a venit însoțit de reprezentantul Mitropoliei Moldovei și Bucovinei (MMB), vicarul administrativ Marian Timofte, oamenii au protestat în curtea bisericii.

„Pr. Marian Timofte, spărgător de lacăte prin fișa postului, împreună cu poliția și jandarmii au intrat cu forța în biserica de la Cotu Minculinți fără acordul comunității și fără o predare- primire de la fostul preot destituit pentru divorț. Încolțit de comunitate, preotul spărgător de lacăte încerca să aburească comunitatea că preotul nostru ar avea și alte abateri. Întrebat de preotul Coțovanu care sunt celelalte abateri, nu a știu să răspundă pentru că nu mai sunt și alte abateri. Rușinică! De fapt, preoți fără posturi trebuiesc plantați în parohie. Astfel se scutură uscăturile ca să se facă loc. Domnilor de la MMB, nu ne sfidați! Fiți prieteni cu noi! Sau vreți să rămâneți de Paști cu Arafat?”, susține unul dintre enoriași, Ioan A.

Credincioșii din sat au trimis un memoriu la Protopopiatul Săveni și la Mitropolia Moldovei și Bucovinei, cerând să reanalizeze situația de la Cotu Miculinți, acolo unde preotul este implicat și numeroase acțiuni caritabile.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *