Amenzi de peste 31.000 lei date la Botoșani în urma acțiunilor anti COVID

În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști, jandarmi, polițiști locali, polițiști de frontieră, lucrători din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență, precum și specialiști din cadrul Direcției de Sănătate Publică, Direcției Sanitar Veterinară, Inspectoratului Teritorial de Muncă și Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului, au acționat pentru verificarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în zonele aglomerate dar și mijloace de transport în comun, a declarat Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean.

Astfel, pe raza întregului județ, au fost organizate 11 acțiuni punctuale, în sistem propriu cât și integrat, în cadrul acestora fiind controlate 234 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 141 de  mijloace de transport în comun.

Echipele de control au aplicat 139 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 31.000 de lei, dintre acestea, 99 de sancțiuni au fost aplicate persoanelor care nu purtau mască de protecție în locurile în care acest lucru era obligatoriu și 26 de sancțiuni pentru nerespectarea interdicției privind deplasarea.

”Reamintim că, în conformitate cu dispozițiile legale în vigoare, în toate localitățile se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în intervalul orar 23:00-05:00, cu excepția situațiilor menționate în mod expres în actul normativ. Vă recomandăm să respectați măsurile impuse de autorități privind portul măștii, regulile de distanțare socială, preum și restricțiile de circulație!”, a spus Nenișcu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *