Tranzacționează și investește în criptomonede

Investiţia în criptomonede este una dintre cele mai profitabile variante de investiţii din lume și se poate face în două moduri: fie prin cumpărarea unei criptomonede existente pe piață, fie prin lansarea unei criptomonede noi. Dar ce este criptomoneda? Care sunt cele mai bune? Toate informațiile din ghidul nostru despre criptomonede.

Criptomonedă este o monedă digitală, virtuală, folosită ca mijloc de plată. Numele său de criptomonedă se datorează utilizării criptografiei, pricipalul scop fiind acela de a controla tranzacțiile și preveni cheltuielile suplimentare. Tranzacționarea criptomonedelor comparativ cu trazacționarea de acțiuni prezintă atât avantaje, cât și dezavantaje:

Avantajele tranzacționării criptomonedelor:

  • Aceasta se desfășoară într-un sistem complet descentralizat, fără nicio autoritate centrală de reglementare. Astfel, nu există nicio limită superioară de tranzacționare a cristomonedelor, iar datele personale ale utilizatorilor sunt complet protejate neexistând nicio asociere între persoană și tranzacția efectuată; 
  • Principalul avantaj al tranzacționării pe termen scurt al criptomonedelor este că oferă o oportunitate foarte bună de a obține câștiguri procentuale ridicate. Spre deosebire de piețele cu monede fiduciare, unde prețurile în general nu fluctuează cu mai mult de 1% în fiecare zi, prețurile criptomonedelor se pot dubla aproape peste noapte! 
  • Un volum mare de comerț este important, deoarece înseamnă că veți găsi întotdeauna un cumpărător sau un vânzător. Înseamnă pur și simplu că o mare cantitate de bani curge în și din această criptomonedă. Criptomonedele au devenit foarte populare recent – există acum peste 1.500 de proiecte conexe. Și asta înseamnă doar un lucru: mai multe oportunități de a înregistra profituri mari. Unele valute au un volum mare de tranzacționare.
  • Un alt avantaj al utilizării criptomonedelor este posibilitatea efectuării rapide a tranzacțiilor în orice colț din lume aproape instant.
  • Utilizatorii de criptomonede dețin în permanență controlul deplin asupra portofoliului lor de tranzacții, iar comisionele de tranzacționare sunt variabile.

Dezavantajele tranzacționării criptomonedelor:

  • În această categorie a dezavantajelor tranzacționării criptomonedelor intră utilizarea lor mai redusă și chiar interdicția de utilizare a acestora în anumite țări. Fiind folosită în cantități limitate, criptomoneda este mai volatilă decât moneda tradițională deoarece valoarea ei este dată de interacțiunea dintre cerere și oferta de pe piață; În plus, mai există și riscul ca unii comercianți să nu accepte această formă de plată.
  • Tranzacționarea criptomonedelor implică un grad de securitate superior, existând mai multe riscuri asociate acestora decât în variantele clasice de tranzacționare;
  • Un alt dezavantaj al tranzacțiilor cu criptomonede este faptul că acestea nu pot fi anulate odată ce operațiunea a fost efectuată.

Pentru a investi pe piața de peste 500 de miliarde de dolari a criptomonedelor este necesar, în primul rând un control total al emoţiilor în efectuarea tranzacțiilor, multă răbdare, toleranţă la risc, cunoştinţe de macroeconomie şi analiză tehnică a graficelor bursiere. Ultima abilitate câteodată nici nu este atât de importantă ca în cazul pieței bursiere, deoarece piaţa tranzacțiilor cu criptomonede este mult mai sensibilă și mai volatilă. Cel mai înțelept lucru pentru utilizatori este să investească doar atât cât sunt dispuși să piardă, pentru că din acel moment orice câștig devine posibil.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *