Ministerul Sănătății a comandat 10 milioane de vaccinuri împotriva COVID-19

Ministerul Sănătăţii a solicitat Uniunii Europene zece milioane de vaccinuri împotriva virusului Covid-19, în momentul în care vaccinul va fi disponibil pe piață. El susține că această cerere a fost făcută pentru a putea asigura vaccinarea a măcar jumătate din populația țării, în special categoriile vulnerabile.

„Am făcut o solicitare de 10 milioane. Am vrut să asigurăm măcar pentru 50% din populaţie. Să vedem cât vom primi din această cantitate cerută (…) Acei lucrători care sunt personal medical, cei cu vârste extreme, cei care au comorbidităţi trebuie să beneficieze de acest vaccin”, a spus Tătaru.

La ora actuală, în lume, sunt peste 100 de variante de vaccin în lucru, dintre care peste 20 au intrat în faze avansate de testare.

Recent, Rusia a anunțat că vaccinul pe care îl dezvoltă împotriva COVID-19 se află în ultima fază de testare. Acesta ar putea fi înregistrat săptămâna viitoare, a declarat vineri adjunctul ministrului rus al Sănătăţii, Oleg Grinev, scrie site-ul Premium Times.

„În prezent se află în ultima fază de testare, ceea ce este extrem de important. Trebuie să înţelegem că vaccinul va fi sigur”, a afirmat Oleg Grinev.

Rusia este pe locul patru la nivel global în ceea ce priveşte numărul de infectări cu noul coronavirus. Potrivit cifrelor, în Rusia au fost înregistrate 875.000 de teste pozitive.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *