FOTO Militar din Botoșani, decorat de NATO. A primit medalia „Steaua de bronz”

Claudiu Balentin Hanza, un militar originar din Darabani, a fost decorat de NATO. Botoșăneanul a primit medalia Steaua de bronz pe al cărei certificat de însoțire, la final, scrie: Expertiza căpitanului Hanza, ca ofițer senior responsabil de logistică a ajutat nu doar forțele coaliției să câștige o mai bună înțelegere asupra complexității logisticii afgane, ci a câștigat și încrederea comandanților Centrului de Instruire Regional Kandahar și a Centrului Regional Logistic  învățând și înțelegând sistemul acestora, și, mai important, convingându-i chiar pe ei să a adopte și să utilizeze acest sistem, asigurând astfel viabilitatea instituțională și implementarea responsabilităților necesare pentru a-l menține în anii care vor urma. Acțiunile căpitanului Hamza sunt în linia celor mai bune tradiții ale serviciului militar și îi aduc onoare lui, Brigăzii 3D Security Force Assistance  și Armatei Statelor Unite. 

Claudiu consilier pe linie de logistică în cadrul Comandamentului pentru pregătirea, consilierea și asistența forțelor de securitate afgane pentru zona de sud a Afganistanului.

Întrebat când i-a fost cel mai greu pe toată perioada misiunii din Afganistan, botoșăneanul a răspuns: Oricât ai fi de pregătit, atunci când preiei noua funcție ai nevoie de o perioadă de acomodare, care este grea. Afganii cu care urmează să lucrezi nu te cunosc. Dacă faci sau spui ceva care i-ar putea deranja, i-ai pierdut definitiv. Le-ai pierdut încrederea. Și când se întâmplă acest lucru, orice le-ai propune, ei vor răspunde pozitiv, dar vor uita imediat după discuție promisiunea făcută”.

Claudiu Valentin Hanza a urmat cursurile Academiei Forțelor Terestre ”Nicolae Bălcescu”, după care a fost repartizat la Brigada 15 Mecanizată „Podu Înalt” Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *