Fostul deținut din Penitenciarul Botoșani, care a participat la Românii au talent, ridicat de DIICOT. El și soția sa se ocupau cu trafic de etnobotanice

Fostul deținut din Penitenciarul Botoșani, care a participat la Românii au talent, Marcel Manoliu, zis Talan, a fost ridicat de DIICOT, alături de soția sa. Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Suceava au dispus, pe 15 ianuarie, reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaților Marcel Manoliu, zis Talanul sau Strong, soția sa, Lili Manoliu, Eduard Cristian Hacman şi Adrian Costel Volanchi pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, efectuarea de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără a deține autorizație și tentativă la viol.

Cei patru au constituit un grup infracțional organizat ce avea ca scop comiterea infracțiunilor de efectuare de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără a deține autorizație.
Astfel, soții Manoliu procurau și vindeau substanțele susceptibile a avea efect psihoactiv, atât direct de la locuința acestora, din orașul Gura Humorului, jud. Suceava, cât și prin intermediul inculpaților Hacman și Volanschi.
Manoliu  a recurs deseori la fapte de violență pentru a intimida persoanele pe care le suspecta că-i pot pune în pericol activitatea infracțională, printre cei agresați s-a aflat și inculpatul  Hacman.

Totodată, la data de 22.06.2018, Manoliu ar fi încercat să agreseze sexual o victimă minoră, de sex masculin, sub pretextul că aceasta a venit neanunțată la domiciliul său, pentru a solicita produse cu efect psihoactiv.
În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că substanțele cu efect psihoactiv erau vândute la prețuri cuprinse între 10 și 20 de lei.

La data de 15.01.2020, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Suceava au efectuat un număr de 3 percheziții domiciliare, în urma cărora au fost ridicate 2 laptopuri, 13 telefoane mobile, 3 carduri de memorie, un stick USB și o sabie.
Cei trei inculpați urmează să fie prezentați în fața magistraților de la Tribunalul Suceava cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *