Puscarie dupa un accident mortal

campania.jpg

Cinci ani de inchisoare. Aceasta este pedeapsa stabilita de magistrati in cazul soferului care a provocat accidentul de la Dumbravita, de la sfarsitul lui septembrie 2009, in care si-au pierdut viata doi tineri, iar o fata de 18 ani a fost accidentata grav.

Potrivit sentintei magistratilor, firma la care era asigurat barbatul a fost obligata sa plateasca familiilor celor doua victime daune morale in valoare de 100.000 de lei, bucuresteanul urmand sa achite cheltuielile judiciare din timpul procesului. Sentinta a fost pronuntata marti de Curtea de Apel Suceava si este definitiva, Cristian Ailoaie de 41 de ani, din Bucuresti, urmand sa fie incarcerat imediat dupa emiterea mandatului de executare a pedepsei.

Accidentul a avut loc pe 24 septembrie cand Loganul condus de Cristian Ailoaie si in care se mai aflau Vlad Iulian Hritcu de 16 ani, Florin Coropca de 24 de ani si Adelina Ichim de 18 ani, a patruns pe contrasens, s-a izbit intr-un copac dupa care a ricosat in gardul unei case.

Cei doi tineri, pasageri pe bancheta din spate, au murit pe loc, iar soferul si fata au fost salvati de airbag-uri.

Politistii au stabilit atunci ca accidentul s-a produs pe fondul vitezei excesive si al consumului de alcool, soferul fiind gasit cu o alcoolemie in sange de 1,35.

Trimis in judecata pentru ucidere din culpa, vatamare corporala din culpa si conducere sub influenta bauturilor alcoolice, bucuresteanul a fost condamnat de Judecatoria Dorohoi la sapte ani de inchisoare, dar a facut recurs si magistratii Tribunalului Botosani i-au redus pedeapsa cu doi ani.

In urma cu 17 ani, beat fiind, Cristian Ailoaie a accidentat grav trei persoane, pe o trecere de pietoni din Capitala, iar pe langa condamnare el mai fusese amendat de noua ori pentru viteza.

Castilio.JPG