Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate a depus la instanta aproape 40 de kilograme de hartii prin care cheama in judecata Ministerul Apararii si Ministerul de Interne

campania.jpg

SCMD_Comaneci_cu_sacosa_la_instanta_498.jpg

Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD) din Botosani a depus, luni, la Tribunal, aproape 40 de kilograme de hartii prin care cheama in judecata Ministerul Apararii si Ministerul de Interne. Documentele reprezinta cererile de chemare in judecata facute individual de cei 180 de fosti militari care au primit pina acum decizii de recalculare a pensiilor.

"Suntem obligati, prin nedreptatea care ne-a fost facuta, prin recalcularea abuziva facuta pe baza unei legi care, de fapt a fost abrogata, sa deschidem acest proces", a afirmat liderul SCMD, Mircea Comaneci.

Cei 180 de militari care s-au indeptat impotriva Ministerului Apararii Nationale si Ministerului Administratiei si Internelor, precum si a Caselor de Pensii Sectoriale ale acestora, solicita anularea deciziilor de pensii prin care le-au fost recalculate pensiile si revenirea la vechile decizii de pensionare.

Fostii militari sustin ca, prin masurile adoptate de Guvern, veniturile lor au fost diminuate cu pina la 70%.

Alti 200 de fosti militari din Botosani pregatesc dosare similare.

Castilio.JPG