369 de cereri de finantare depuse de botosaneni pentru programul „Casa Verde”

Începând cu data de 31 ianuarie 2011, nu se mai primesc dosare de finanţare în cadrul  Programului privind instalarea sistemelor de încălzire care utilizează energie regenerabilă, inclusiv înlocuirea sau completarea sistemelor clasice de încălzire” – Programul „Casa Verde”.

Numărul total al dosarelor depuse la APM Botoşani în perioada iulie 2010 – ianuarie 2011 pentru obţinerea unei finanţări nerambursabile este de 369, număr care acoperă integral suma alocată judeţului Botoşani la ultima redistribuire şi anume 2.114.981,00 lei. Majoritatea solicitărilor au fost pentru montarea de panouri solare, suma decontată de Administraţia Fondului pentru Mediu fiind de maxim 6000 lei pentru fiecare proiect.

Din acestea, au fost evaluate un număr de 75 dosare, depuse până la data de 19.08.2010, din care au fost aprobate 74. Până în prezent, 19 beneficiari au realizat deja proiectele, depunând dosarele de decontare.

În perioada următoare va continua evaluarea dosarelor depuse în perioada august 2010 – ianuarie 2011, după care se vor încheia contractele de finanţare pentru cererile aprobate urmând ca beneficiarii să demareze realizarea proiectelor şi să depună dosarele de decontare.

Persoanele interesate, care nu au reusit sa depuna dosarul de  finantare in sesiunea 2010, vor avea posibilitatea sa acceseze Programul „Casa Verde – persoane fizice” incepând cu luna aprilie 2011, cand se va lansa o noua sesiune.
Informatii suplimentare referitoare la Programului „Casa Verde”- persoane fizice pot fi obtinute consultand site-ul Administratiei Fondului pentru Mediu: 
www.afm.ro.

Reamintim că Programul „Casa Verde” finanţează instalarea sistemelor de încălzire care utilizează energie regenerabilă. Prin acest program, persoanelor fizice pot obţine o finanţare de până la 6.000 lei pentru instalarea de panouri solare, până la 8.000 lei pentru instalarea de pompe de căldură şi tot de până la 6.000 lei pentru achiziţia instalaţiilor de producere a energiei termice pe bază de peleţi, brichete, tocătură lemnoasă, precum şi orice fel de resturi şi deşeuri vegetale, agricole, forestiere sau silvice.

Castilio.JPG