Vechile cupoane de transport acordate pensionarilor, veteranilor de război şi văduvelor de război vor fi înlocuite de carduri personalizate

          Legislaţia cu privire la eliberarea, gestionarea şi monitorizarea documentelor de călătorie acordate pensionarilor, veteranilor de război şi văduvelor de război a fost modificată şi completată printr-o ordonanţă aprobată în şedinţa de Guvern de astăzi,  în scopul eliminării fraudelor în ceea ce priveşte acordarea facilităţilor de transport.
          Vechile cupoane de transport acordate pensionarilor, veteranilor de război şi văduvelor de război vor fi înlocuite de carduri personalizate pentru fiecare dintre beneficiari şi care vor fi eliberate gratuit, a anunţat ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Anca Boagiu.
          Cardurile vor fi emise de către Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii şi distribuite apoi beneficiarilor. La urcarea în autovehiculele destinate transportului de persoane, cardurile respective vor fi înregistrate de către un aparat special montat la bordul autovehiculului.
          Prin introducerea acestui sistem, se urmăreşte eliminarea fraudelor practicate de anumite companii care decontează călătorii fictive neefectuate.
          Cardul este citit online, informaţiile sunt stocate tot online de către Autoritatea Rutieră Română, ceea ce, coroborat cu stocarea datelor pe care le emite tahograful montat pe fiecare maşină, va oferi posibilitatea de a se verifica şi dacă cetăţeanul respectiv efectuează într-adevăr călătoria şi dacă vehiculul a ieşit din garaj.
          „Ca minister care plăteşte aceste facilităţi către transportatori am fost nevoiţi să luăm aceste măsuri şi suntem convinşi că vor conduce la reducerea fraudelor constatate până acum”, a declarat ministrul Anca Boagiu.

Castilio.JPG