PSD-istii sustin ca impartirea banilor judetului s-a facut ilegal

Presedintele PSD Gheorghe Marcu i-a cerut, vineri, prefectului Cristian Roman sa constate nulitatea absoluta a hotaririi privind repartizarea bugetului judetuui pe unitati teritorial-administrative. El sustine ca, potrivit legii, decizia decizia Directiei de Finante trebuia sa fie publicata pe site-ul institutiei, la fel ca si proiectul de hotarire de Consiliu Judetean (CJ). Marcu sustine ca are probe ca documentele cerute de lege nu au fost publicate pe internet, ceea ce atrage nulitatea actelor, inclusiv a Hotarii 1/2011 a CJ.

"Eu fac trimitere la Legea 273 a finantelor publice locale si mai precis la articolul 33, aliniatul 3 care prevede modul cum sunt defalcate sumele din veniturile statului pentru echilibrarea bugetulelor locale. 80% se repartizeaza prin decizia directorului general al Finantelor Publice si 20% prin hotarirea CJ, pentru sustinerea programelor de dezvoltare locala si sustinerea proiectelor de infrastructura. Tot la articolul 33, alineatul 4, litera h, se prevede ca repartizarea sumelor se face de directorul general al Finantelor Publice si se comunica prefectului, Consiliului Judetean si consiliilor locale. La litera i, directorul Finantelor Publice si prefectul au obligatia publicarii deciziei prevazute la litera h pe pagina de internet a institutiilor acestora, iar nerespectarea acestor prevederi atrage dupa sine nulitatea deciziei", a spus Marcu.

Social democratii sunt nemultumiti ca prefectul nu s-a implicat in anularea hotaririi si spun ca se vor adresa instantei de Contencios-administrativ.

"Ca sa-l ajut pe domnul prefect, eu spun ca avem dovada. Pe 13 ianuarie, pe site-urile celor doua institutii, a Directiei de Finante si a Institutiei prefctului, nu apareau aceste decizii. Urmare a acestui fapt, rog pe domnul prefect, prin consilierii pe care are, sa constate nulitatea absoluta a HCJ 1/2011", a afirmat Marcu

Depozitul nr. 1 in materiale de constructii