Locuitorii din Cătămărăști Deal, revoltați că nu mai au maxi-taxi până la Botoșani. Verginel Gireadă amenință cu proteste, dacă problema nu va fi rezolvată

Locuitorii din Cătămărăști Deal sunt revoltați că au rămas fără mijloc de transport, în condițiile în care de pe 9 septembrie peste 1000 de elevi vor trebui să facă naveta până în municipiul Botoșani.

Verginel Gireadă, administratorul public al comunei Mihai Eminescu, a declarat că a făcut demersuri către Prefectură și Consiliul județean pentru a se relua cursele de pe traseul 2 până în Cătămărăști Deal, însă fără rezultat.

El spune că Primăria Mihai Eminescu este asaltată de telefoane din partea cetățenilor cu privire la această problemă.

”Am dat o hotărâre de Consiliu Local în care am permis celor de la Microbuzul să vină să întoarcă la capătul satului Cătămărăști Deal , bineînțeles cu acordul părților și să preia gratuit cetățeni din Cătămărăști Deal pentru că ei aveau până în capătul municipiului. În urma controalelor anumitor instituții din Botoșani, au fost controlate autobuzele instituției și au fost amendate. Cetățenii comunei Mihai Eminescu suferă. Primăria s-a implicat și a făcut adrese către Prefectură și Consiliul Județean, pentru că oamenii au acuzat că nu-și face treaba. Noi suntem direct implicați. Am făcut demersuri încă de luni dimineață de când a început să nu se mai circule. Oamenii au dat sute de telefoane, au venit și personal la primărie pentru că au copii la școală, sunt oameni care lucrează , fac naveta, Să se gândească că pe 9 septembrie începe școala și avem peste 1000 de copii de la clasele mici până la liceu care merg în Botoșani”, a declarat Verginel Gireadă.

Acesta spune că dacă nu va fi reluată cursa până la Cătămărăști Deal, săptămâna viitoare va protesta cu mai mulți cetățeni în fața Primăriei Botoșani și a Consiliului Județean.

Reprezentanții Consiliului Județean spun că nu pot să intervină pe zona municipiului Botoșani și a comunei Mihai Eminescu. 

Noi avem firme care se ocupă de transportul local Botoșani-Mihai Eminescu și înțeleg că sunt probleme pe zona Cătămărăști Deal. Soluția prin care Consiliul Județean poate să facă ceva în acest sens este suplimentarea curselor Mihai Eminescu-Cătămărăști Vale, cu acceptul firmei de transport. În rest, noi nu avem atribuții. Traseele respective sunt gestionate de Primăria municipiului Botoșani. Primăria Mihai Eminescu poate înființa un traseu Mihai Eminescu-Cătămărăști Deal, însă este destul de complicat pentru ei să facă acest demers, după spusele domnului Gireadă.”, a spus Dorin Birta, vicepreședintele Consiliului Județean.

citeste si:

Maxi- taxi nu mai ajunge până la Cătămărăşti. Firma Microbuzul a decis scurtarea traseului 2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *