Un deputat botoșănean reacționează la protestul șoferilor: Este soluția corectă […] Lăsați gargara și treceți odată la treabă, tovarăși!

Un deputat botoșănean a reacționat, marți, la protestul care a strâns sute de șoferi în fața Instituției Prefectului din Botoșani.

Parlamentarul PNL, Cristian Achiței, a scris, pe pagina sa de socializare, că protestul oamenilor este îndreptățit și este „soluția corectă, identificată de oameni, pentru a putea spera că vor atrage atenția asupra problemei lor”.

„Incompetența PSD ne costă peste 500 de miliarde numai în cazul drumului strategic

Liberalul susține că întârzierea de către CJ-ul controlat de PSD a scoaterii la licitație a proiectului Drumului Strategic a făcut ca fondurile asigurate prin finanțare europeană să fie în prezent insuficiente.

Niciun constructor nu a depus oferte pentru realizarea lucrărilor, în condițiile în care cele 254 de milioane de lei (fără TVA), bani prevăzuți la nivelul anului 2017, nu mai sunt suficienți în prezent. Efectele perverse ale catastrofalei OUG 114, aruncată pe piață de guvernul PSD-ALDE în ultimele zile ale anului trecut, ca și scumpirile combustibililor și materialelor folosite în lucrările de drumuri din cauza inflației mari din ultimii doi ani au ”mâncat” pur și simplu mai mult de o cincime din valoarea fondurilor disponibile pentru proiect”, precizează Achiței.

Totodată, parlamentarul a menționat că speranțele ca aproximativ 100.000 de botoșăneni, adică un sfert din populația județului, să poată beneficia rapid de drumuri bune prin ducerea la bun sfârșit a acestui proiect sunt mici, în acest an.

„Dovadă chiar faptul că unul dintre vicepreședinții pesediști ai CJ (cel care deunăzi spunea că ratarea licitației este, citez, ”de neimaginat”, dovedind că nu înțelege nimic din modul în care se realizează o astfel de lucrare) s-a întâlnit în aceste zile cu primarii din câteva comune prin care trece Drumul Strategic, pentru a găsi soluții provizorii. Deci nici măcar pesediștii nu mai cred că lucrările serioase, de modernizare, se mai pot realiza într-un timp rezonabil și vor să vadă acum cam cum ar putea cârpi drumurile pe ici, pe colo, pentru a scăpa de gura oamenilor”, adaugă parlamentarul.

El a precizat că măsura de protest este una corectă și poate singura care să aibă eficiență.

„Este soluția corectă, identificată de oameni, pentru a putea spera că vor atrage atenția asupra problemei lor. Este chiar singurul mod de a pune presiune permanent pe administrația de la nivelul județului, atunci când vezi nepăsare și întârzieri ale investițiilor, coordonate în funcție de calendarul electoral. Personal sunt alături de toți botoșănenii afectați de întârzierea cu ani buni de zile a lucrărilor de modernizare a drumurilor județene incluse în proiectul Drumului Strategic. Soluția imaginată de vechea conducere liberală a CJ Botoșani, din care am făcut parte, soluție pe care chiar am ”lăsat-o la cheie” pesediștilor instalați în vara anului 2016, se arată a fi o nucă prea tare pentru acești incompetenți. Lăsați gargara și treceți odată la treabă, tovarăși! Sper sincer, din toată inima, ca măcar acum pesediștii să reușească să identifice soluțiile pentru a începe odată și odată lucrările de modernizare a drumurilor botoșănene”, spune Achiței.

FOTO& VIDEO Protest cu huiduieli pentru drumurile proaste din județ, în fața Consiliului Județean: Hoții! Demisia!

 

One thought on “Un deputat botoșănean reacționează la protestul șoferilor: Este soluția corectă […] Lăsați gargara și treceți odată la treabă, tovarăși!

  1. Măi Achiței, îmi pare că drumurile județene erau exact în aceeași stare pe vremea când tu erai vicepreședinte la CJ și răspundeai personal de acest domeniu. Răspunde concret la această problemă: tu de ce n-ai putut să le modernizezi ??

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *