Deputatul PNL, Cristian Achiței: Bugetul de stat pentru anul 2019 este unul prost pentru România și pentru români

Deputatul PNL Botoșani, Cristian Achiței, susține că bugetul de stat pentru anul 2019, așa cum a rezultat el în urma votului din parlament al majorității parlamentare PSD+ALDE, susținută de UDMR, este unul prost pentru România și pentru români.

El a spus că a votat împotriva acestui buget, ar fi fost un gest profund iresponsabil.

Problemele majore ale bugetului sunt pasate pe umerii autorităților locale, împovărate cu cheltuieli cărora multe primării nu le vor putea face față decât, în cel mai fericit caz, sacrificând cheltuielile pentru dezvoltare. Mai mult decât atât, presupusa echilibrare a bugetelor autorităților locale se va face în parte prin intermediul consiliilor județene. În cazul celor mai multe județe, inclusiv Botoșani, acestea nu sunt altceva decât instrumente ale PSD, care le va folosi cu cinism pe criterii strict politice, ignorând problemele a sute de mii de români care ”și-au permis” să își manifeste prin vot încrederea în alte formațiuni politice decât partidul lui Dragnea”, susține Achiței.

Deputatul PNL spune că a ținut cont și de scrisoarea deschisă adresată tuturor parlamentarilor botoșăneni de primarul municipiului reședință de județ, Cătălin Flutur, care a solicitat cu argumente solide să voteze împotriva acestui buget.

Demonstrația pentru cât de șubredă este construcția bugetului pe acest an a făcut-o PSD-ul însuși, care a reacționat vehement atunci când amendamentul PNL privind dublarea alocațiilor de stat pentru copii a fost adoptat în parlament. Sunt mândru că am contribuit prin votul meu la crearea acelei majorități fragile prin intermediul căreia au putut fi majorate alocațiile, în ciuda zbaterilor pesediștilor. Am votat împotriva acestui buget, în ansamblul său, și pentru faptul că un alt amendament susținut de PNL, important pentru milioane de români, a fost respins de oamenii lui Dragnea și Tăriceanu. Este vorba despre majorarea pensiilor de la data de 1 ianuarie și nu din toamnă, așa cum fac pesediștii și în acest an, ca și în 2018. Furtul majorărilor prevăzute de lege pentru un an din pensiile românilor este inacceptabilă, oricât ar încerca PSD-ul să îmbrace propagandistic acest act de un cinism greu de egalat”, a adăugat Achiței.

Deputatul mai spune că votul său la legea bugetului de stat pe 2019 a fost unul de conștiință.

Nu am votat mecanic împotriva a tot ce presupune această lege importantă pentru bunul mers al țării în acest an. De exemplu, faptul că alocările bugetare pentru unele din lucrările importante pentru botoșăneni în domeniul infrastructurii rutiere au crescut după apariția primei variante de proiect de buget m-a determinat să nu votez împotriva acestui capitol bugetar (Anexa 3/24). Nu am putut vota nici pentru, în condițiile în care majoritatea pesedistă a respins amendamentul pe care l-am depus referitor la modernizarea DN 29D Botoșani-Ștefănești. Așadar, am optat pentru abținere, cântărind cât se poate de responsabil modul în care votez.  Pretinzându-se mari apărători ai investițiilor în infrastructura botoșăneană, pesediștii uită că, în fapt, au dat peste cap toate proiectele importante pentru locuitorii județului. Anii 2017 și 2018 au fost pierduți atât în ceea ce privește DN 28B Botoșani-Tg. Frumos, unde abia în aceste zile se reia procedura de licitație, cât și pentru Drumul Strategic de peste 100 de kilometri, blocat nejustificat până în prezent. Să vii și să pretinzi că ești preocupat de dezvoltarea județului când știi perfect cum stau lucrurile în realitate este pur și simplu o sfidare la adresa tuturor botoșănenilor. Să te bați cu pumnul în piept că ai obținut fonduri mai mari pentru infrastructură, în condițiile în care o simplă privire pe Anexa 7 a legii bugetului arată că în realitate 55 de milioane de lei au fost tăiați chiar din banii destinați județului Botoșani este, de asemenea, o demonstrație de dispreț la adresa celor 400.000 de botoșăneni”, a concluzionat deputatul PNL.

One thought on “Deputatul PNL, Cristian Achiței: Bugetul de stat pentru anul 2019 este unul prost pentru România și pentru români

  1. Domnule ai fost la guvernare scrie ce ai facut in perioada cat ai stat la butoane ??
    Ati jefuit botosanenii cu masini ridicate ,furate , ati taiat salariile si pensiile si ce ati mai facut?
    si…sprituri la maxim!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *