Hotiile de la Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara au ajuns la Parchet

Potrivit directorului Oficiulului de Cadastru si Publicitate Imobiliara Botosani, Mihai Luca, sesizarea privind neregulile din institutie a fost inaintata Parchetului de pe langa Tribunalul Botosani, pe data de 5 august, informeaza Tele M. Si asta dupa ce, timp de aproape doua luni, angajatii institutiei au verificat documentele eliberate de Oficiul de Cadastru in ultimii ani si care atesta fraudele imense produse de unii salariati, care si-au bagat o parte din incasari in propriile buzunare. Seful Oficiului de Cadastru spune ca s-a stabilit si un prejudiciu estimativ, dar s-a ferit sa dea si o suma.
Imediat dupa izbucnirea scandalului de la Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara, lucratorii anticoruptie s-au autosesizat si au declansat deja o ancheta penala in cazul a doi dintre angajati.
Una dintre persoanele suspectate ca au fraudat bugetul institutiei este si fostul director Dumitru Istrate, care pana de curand a ocupat functia de inginer sef. De cand s-a declansat tot acest scandal, acesta a fost singurul care a fost retrogradat de pe o functie inferioara, de consilier. Desi directorul Oficiului de Cadastru, Mihai Luca, a anuntat cu ceva timp in urma ca vor fi facute si alte schimbari in randul angajatilor, pana acum nu s-a intamplat nimic.