Municipalitatea se poate folosi de creditul luat de la Intensa Sanpaolo Bank

Municipalitatea se poate folosi de creditul luat de la Intensa Sanpaolo Bank, dupa ce a primit acceptul din partea unei comisii interministeriale pentru accesarea împrumutului. Din cele 30 milioane de lei împrumutate, municipalitatea va avea voie să ia anul acesta 18 milioane lei.

"Prin lege ne spune cât avem voie să tragem anul acesta şi nu vom trage din credit nici măcar 18 milioane lei. Nu avem pe ce trage. De exemplu la Axa 1, dacă semnam în aprilie, trăgeam probabil 18 milioane lei, însă am semnat abia acum nu avem de ce să luăm aşa mult. Perioada de tragere este de doi ani din momentul aprobării. Plus de aici avem şi banii pentru zona de agrement. Dacă nu am început lucrările, cum să fac trageri din suma aceasta. Doar nu îi iau pe toţi odată şi nu am niciun interes să îi trag pe toţi odată, pentru că pe măsură ce trag plătesc şi dobândă la bani, aşa nu plătesc niciun leu dobândă”, a precizat primarul Cătălin Flutur.

El spune că după ce comisia interministerială a aprobat creditul s-a semnat şi contractul cu banca. Flutur mai spune că banii vor fi traşi pe măsura nevoilor. Primarul municipiului mai spune că banca a fost destul de flexibilă în acordarea creditului de 30 milioane lei. Pe lista investiţiilor ce urmează a fi finanţate din acest credit bancar figurează 12 obiective, printre care reabilitarea Centrului Istoric, realizarea locuinţelor sociale Cişmea III, implementarea energiilor neconvenţionale pentru alimentarea cu căldură la Şcoala 9 şi Căminul Indagro, modernizarea unor pietonale, reabilitarea de spaţii verzi, modernizarea străzii Nicolae Iorga, a parcului Cornişa şi altele

primaria_botosani_veche.jpg