Inspectorii sanitari au suspendat activitatea tehnicienilor dentari de la Policlinica Stomatologică din Dorohoi

Inspectorii sanitari au suspendat, luni, activitatea tehnicienilor dentari de la Policlinica Stomatologică din Dorohoi. Motivul: spaţiul în care aceştia îşi desfăşoară activitatea nu corespunde normelor igienico-sanitare. Constatarea a fost făcută în urma unui control demarat de Direcţia de Sănătate Publică şi Control (fostul Sanepid) la cabinetele stomatologice din judeţ. Medicul Stela Creţu, directorul adjunct al DSP, a declarat că verificarea a vizat condiţiile igienico-sanitare şi sterilizarea aparaturii în cabinetele dentare. Controlul este încă în curs de desfăşurare, însă la cabinetele stomatologice verificate până acum au fost constatate şi o serie de nereguli. Nu mai puţin de 30 de cabinete au primit avertismente pentru o serie de neconformităţi, însă inspectorii sanitari au fost nevoiţi să suspende, timp de o săptămână, şi activitatea tehnicienilor dentari din Policlinica Stomatologică din Dorohoi, pentru că spaţiul nu este unul propice desfăşurării activităţii medicale.

Au fost peste 30 de avertismente date pentru neconformităţi, în special condiţii de igienă, absenţa fişei de aptitudini şi a carnetelor de sănătate. În ceea ce priveşte sterilizarea aparaturii nu am găsit neconformităţi. Cele mai multe cabinete dentare sunt dotate corespunzător şi respectă condiţiile igienico-sanitare. La Dorohoi, s-a suspendat activitate tehnicienilor dentari de la Policlinica stomatologică pentru igienizarea spaţiului respectiv. Cei de acolo sunt bine intenţionaţi să rezolve neconformităţile”, a spus directorul adjunct al DSP.

Aceasta susţine că spaţiul în care îşi desfăşoară activitatea tehnicienii dentari este al Primăriei şi din acest motiv nu s-au făcut investiţii. Tehnicienii dentari au la dispoziţie o săptămână să îşi pună în regulă spaţiul. Lunea viitoare, inspectorii sanitari vor face o nouă verificare pentru a vedea dacă au fost remediate deficienţele.

S-a ajuns în această situaţie acolo, pentru că nu au certitudinea acestor spaţii. Pereţii şi tavanul locaţiei sunt fisuraţi, linoleumul de pe jos lasă de dorit, pereţii sunt afumaţi. Sunt condiţii care ţin strict de locaţie”, a mai spus Stela Creţu. În colimatorul inspectorilor sanitari sunt 50 de cabinete stomatologice