Societatea Eltrans a garantat plata obligaţiunilor fiscale la stat cu tramvaiele şi microbuzele societăţii

Societatea Eltrans a garantat plata obligaţiunilor fiscale la stat cu tramvaiele şi microbuzele societăţii. Conducerea societăţii a solicitat, săptămâna trecută, membrilor Adunării Generale a Acţionarilor constituirea unei garanţii de 40% din suma datorată Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, garanţie ce va putea fi constituită din mijloace fixe aflate în exploatare, respectiv tramvaie şi microbuze. Societatea avea la sfârşitul lunii martie obligaţiuni fiscale în sumă de 513.423 lei la care se adaugă şi suma de 47.235 lei, sumă ce reprezintă dobânzi.

Am solicitat ANAF eşalonarea la plată a acestor datorii până la data de 4 septembrie 2010, societatea având de câteva ori şi conturile blocate pentru neplată. Sunt multe datorii restante încă din 98, multe fiind acumulate din TVA”, a declarat Victor Ivănescu, directorul societăţii Eltrans.

El spune că societatea a ieşit anul trecut pe profit, însă datoriile sunt vechi şi cele mai multe sunt acumulate din TVA. Conducerea societăţii a încercat să contracteze un împrumut, însă până acum nicio bancă nu a fost dispusă să acorde creditul de 500.000 lei solicitat de societate.

Vom încerca să mai strângem cureaua. Au mai fost câţiva angajaţi care au ieşit la pensie, au fost şi demisii, vom mai face o reaşezare a posturilor astfel încât să reducem cheltuielile”, a mai spus directorul Eltrans.

Anul trecut, trei angajaşi ai societăţii au avut desfăcute contractele de muncă pentru abateri disciplinare