Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului renunţă la sistemul de tip catering privind asigurarea hranei beneficiarilor şi pune la treabă din nou bucătăresele. La inceputul toamnei 2009, invocand economii la cheltuielile de hrană, conducerea DGASPC a organizat licitaţie pentru ca instituţionalizaţii să primească mancare in sistem catering, iar presupusele furturi de mancare din magazii să fie stopate. La numai cateva luni de atunci, conducerea instituţiei consideră că aceste cheltuieli ar scădea şi mai mult dacă ar amenaja un singur punct de lucru pentru prepararea hranei pentru opt centre din municipiu şi din preajma lui.
"Una e să consumi gaz in şapte locuri şi alta intr-un singur loc, una e să ţii 50 bucătari şi alta să ţii 10. Dacă am face mancare in toate centrele cum făceam inainte, ies mai bine cu cateringul, dacă fac centralizat cum mi-am propus, ies mai bine decat cateringul", a declarat Liviu Rădăşanu, directorul executiv al DGASPC Botoşani. Contractul cu Eurest, firma de catering expiră pe 15 februarie, ceea ce inseamnă că de atunci beneficiari vor manca din nou din bucătăria proprie. Spaţiul in care aceasta va funcţiona se află la subsolul Direcţiei, acolo unde a mai funcţionat un astfel de serviciu. La ora actuală se lucrează la igienizare şi amenajare.