Premieră! Poliţist de frontieră amendat pentru că nu a păstrat … distanţa regulamentară în timpul unei urmăriri cu mașina de serviciu

politist-de-frontieraCaz cu totul și cu totul neobișnuit înregistrat la Botoșani, după ce un polițist de frontieră a fost amendat după o misiune cu mașina de serviciu.

Angajatul Poliției de Frontieră „alerga” cu mașina un contrabandist de țigări, pe care l-a prins abia după o urmărire ca-n filme. Infractorul care fugea de oamenii legii a fost acroșat cu mașina Poliției de Frontieră, iar cel care conducea autospeciala a fost sancționat pentru nepăstrarea distanţei regulamentare faţă de autovehicolul urmărit.

Evenimentul s-a întâmplat în comuna Rădăuţi Prut când un filtru al poliţiei de frontieră a făcut semn la o maşină să oprească, însă şoferul a ignorat semnele şi a apăsat pedala de acceleraţie.

like facebookPoliţiştii de frontieră au plecat în urmărirea lui şi au solicitat întăriri. Agentul Gabriel A. se afla la volanul unei autospeciale Mitsubishi şi a ajuns maşina contrabandistului, iar pe un drum îngust cel urmărit a frânat brusc, fiind acroşat de maşina Poliţiei de frontieră.

Agenţii de la Postul de Poliţie Rădăuţi Prut l-au sancţionat atât pe contrabandist, pentru încălcarea semnalelor poliţiştilor de frontieră, iar pe agentul poliţiei de frontieră pentru nepăstrarea distanţei faţă de autovehicolul ce îl urmărea, ceea ce a dus la tamponarea autovehiculelor. În motivarea sancţiunii poliţiştii au menţionat că autospeciala Poliţiei de Frontieră nu era dotată cu semnale acustice şi luminoase, aşa cum prevede legea

Poliţistul de frontieră s-a ales cu un avertisment şi cu trei puncte penalizare şi culmea i s-a imputat şi de la serviciu repararea maşinii. A contestat sancţiunea în instanţă, iar judecătorii i-au admis cererea anulând procesul verbal.

 


7 thoughts on “Premieră! Poliţist de frontieră amendat pentru că nu a păstrat … distanţa regulamentară în timpul unei urmăriri cu mașina de serviciu

 1. Adica iti faci treaba si dupa repari masina de serviciu din banii tai.
  Halal incurajare sa isi mai faca cineva serviciu asa cum trebuie, daca fuge fuge asta e!
  Legile si regulile astea trebuiesc schimbate urgent!

 2. 104/2001 Cap.V
  Drepturile politistului de frontiera
  Art.27.
  În exercitarea atributiilor ce îi revin în zona de competenta politistul de frontiera este investit cu exercițiul autoritatii publice si are urmatoarele drepturi:
  ….
  h) sa poarte asupra sa armamentul si munitia necesara si sa foloseasca pentru îndeplinirea misiunilor autovehicule,(…)si alte mijloace de transport cu sau fara insemnele distinctive ale Politiei de frontiera Romane;în functie de situatie politistul de frontiera POATE folosi girofarurile din dotarea mijloacelor de transport.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*