FC Botoşani a refuzat un cantonament cu Dinamo

FC Botoşani a refuzat propunerea echipei Dinamo de a merge impreună in cantonament in Antalya in perioada 28 ianuarie – 11 februarie. Cornel Şfaiţer, preşedintele FC Botoşani, a precizat că acest cantonament ar fi fost mult prea costisitor pentru gruparea locală şi cu mult peste posibilităţile pe care le are clubul in acest moment.

"Ne-ar fi ajuns in jur de 25.000 de euro, iar noi nu ne permitem să cheltuim aceşti bani. Pentru ceea ce ne dorim şi am vorbit şi cu Cristian Popovici, ne este suficient un cantonament la Cimpulung Moldovenesc. Am mai fost aici şi in trecut şi am fost mulţumit de pregătirea care s-a făcut", a specificat Cornel Şfaiţer.

Costurile cantonamentului de la Cimpulung se ridică la 30.000 de lei, o sumă pe care oficialii o consideră bună.

"Şi in vară cind erau bani am mers tot la Cimpulung, chiar dacă mai aveam şi alte oferte. Condiţiile de cazare şi masă sunt foarte bune. Există condiţii de recuperare, sală de forţă, bazin. Există şi un teren aproape de hotel. In plus, mai putem face pregătire şi pe stadionul din Cimpulung. Nu avem de ce să ne plingem", a afirmat Dumitru Brinză, directorul executiv al FC Botoşani.

Reunirea grupării locale va avea loc pe 11 ianuarie, după care pină pe 19 ianuarie, jucătorii vor avea o perioadă de reacomodare la efort cu antrenamente uşoare pe "Municipal". De pe 20 ianuarie pină pe 30 ianuarie, formaţia lui Cristian Popovici va efectua pregătirea centralizată la Cimpulung Moldovenesc, unde in funcţie şi de echipele aflate in zonă, este posibil să dispute şi unu – două jocuri amicale. De asemenea, dacă vremea va fi favorabilă, oficialii vor incerca organizarea unui turneu de o săptămină in Ardeal, in care FC Botoşani să dispute citeva meciuri de verificare.