VIDEO Protest al cetăţenilor unei comune pentru starea dezastroasă a drumurilor

protest nicseni drumuri1Cetăţenii dintr-o comună au ieşit, luni dimineaţă, în strată în cadrul unui protest legat de starea dezastroasă a drumurilor.

Aproximativ 40 de locuitori din comuna Nicşeni au organizat acţiunea de protest fiind nemulţumiţi că de mai bine de 30 de ani nu s-au mai făcut lucrări de reabilitare sau modernizare a drumului DJ 292 ce leagă comuna de municipiul Botoşani.

like facebookEste vorba despre o porţiune de 16 kilometri pe care s-a intervenit doar cu plombări, iar maşinile de mare tonaj ce cară materiale de construcţii au distrus asfaltul.

protest nicseni drumuriÎn timpul protestelor oamenii au afişat bannere cu mesajul ” Voi cu banii snoi. Noi dăm cu maşina-n gropi”.

„Am făcut adrese în ultimii ani la Prefectură şi la Consiliul Judeţean, însă ni s-a răspuns evaziv. Ne distrugem maşinile pe acest drum, facem reparaţii la câteva luni şi culmea este că autorităţile fac razii pentru a ne verifica starea tehnică a maşinilor. Acest sector de drum poate fi numit şi al hoţilor pentru că cei care trec pe aici cu maşini mari nu sunt verificaţi la încărcătură şi nici nu plătesc taxe ca la un drum naţional”, a declarat Paul Creţu.

casa crapata de la drumuriOamenii se plâng că mastodonţii au ajuns să le distrugă şi casele, provocând trepidaţii ce afectează structura de rezistenţă a clădirilor.

O bătrână, de 80 de ani, s-a trezit cu pereţii casei crăpaţi la numai un an şi jumătate după ce şi-a reparat casa. Femeia spune că zilnic trec prin faţa locuinţei sale peste 10 camioane încărcate.

 

%