Prefectul, prezent la sfinţirea celor două cămine culturale construite la Răchiţi

sfintire camin Rosiori - RachitiPrefectul Costică Macaleţi, alături de locuitori din Răchiţi, au participat, sâmbătă şi duminică, la sfinţirea celor două cămine culturale finalizate în acest an în comuna din imediata apropiere a municipiului Botoşani.

Graţie fondurilor alocate de Guvernul României, răchiţenii au acum condiţii moderne pentru oficierea stării civile, dispun de o sală de proiecţie a filmelor, noile construcţii incluzând şi spaţii pentru spectacole, vestiare pentru artişti şi băi moderne ce ţin cont şi de cerinţele persoanelor cu handicap locomotor. Doar utilităţile au fost asigurate de primărie.

like facebook„L-am rugat pe domnul primar să nu uite nici de satul Costeşti, pentru că este un sat mare, cu mulţi locuitori şi este nevoie şi aici de modernizări. Una peste alta, îl felicit pentru că a avut puterea de a insista la ministere pentru a realiza aceste investiţii. Cămine culturale aproape în fiecare sat, asfaltări, dispensare, lucrări pe care le-am văzut cu ochii mei şi ştiu că sunt de calitate”, a declarat prefectul Costică Macaleţi la inaugurarea căminului cultural din Răchiţi.

sfintire camin Rosiori - RachitiCele două cămine culturale din Roşiori şi Răchiţi au fost construite în mai puţin de un an şi fac parte din strategia de dezvoltare planificată de primărie pentru comuna cu peste 4.000 de locuitori. Conform celor declarate de primarul Gheorghe Iacob, în această perioadă se lucrează şi la modernizarea cabinetelor medicale din comună, din fonduri proprii. Printr-o serie de 7 proiecte europene, edilul şef şi-a propus şi să extindă reţeaua de alimentare cu apă şi canalizare, jumătate din fondurile vizate urmând să acopere noi asfaltări ale drumurilor din localităţile Roşiori, Răchiţi, Cişmea şi Costeşti.

Căminele au fost modernizate de firma Aquaterm.

Sursa: comunicat de presă Instituţia prefectului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *