„Clovnul”, duminica, ora 11.00, la Teatrul de copii si tineret „Vasilache”

"Clovnul? Cine e? Ascuns in spatele nasului ca o bilă roşie, cu un zimbet lung ce-i leagă parcă urechile intre ele, ne face să ridem cind el ride, ne face să ridem chiar atunci cind plinge, cind merge, cind stă, cind se mişcă. E suficient să-l vedem şi ne vine să ridem. Dar… dincolo de nas, de stratul gros de machiaj, de hainele caraghioase ce atirnă pe el, ce se află? O fiinţă, care are bucurii şi suferinţe, clipe de fericire şi deznădejde dar despre care nu ne spune nimic. Vedem in el doar plăcerea de a-i face pe ceilalţi fericiţi, de a se juca de-a risu-plinsul. Cind te priveşti in oglindă… recunoşti ceva din el? Atunci e bine. Copilul din tine n-a murit?", ne mărturiseşte Valentin Dobrescu, regizorul artistic şi scenograful spectacolului.
Păpuşile prind expresivitate, viaţă animate fiind de actorii Marius Rusu, Laurenţiu Vasilache, Florin Iftode şi Aurica Dobrescu.
Dinamic, antrenant, aplaudat şi apreciat de publicul din Botoşani şi din ţară, spectacolul a fost premiat in anul 2003 cu PREMIUL NAŢIONAL PENTRU SPECTACOLUL DE PĂPUŞI ŞI MARIONETE, conferit de Ministerul Culturii şi Cultelor.
Teatrul pentru Copii şi Tineret "Vasilache" este invitat, cu acest spectacol, in luna mai 2009 la "Festivalul Internaţional de Teatru de Păpuşi din Turcia .

La ora 17,00 puteţi viziona spectacolul "TRIMITEŢI MOARTEA IN VACANŢA", un spectacol realizat in cadrul programului "O şansă tinerilor actori", scenariul, regia şi interpretarea: Florin Iftode, Claudiu Gălăţeanu, Laurenţiu Vasilache, Tudor Rotaru; scenografie şi construcţii păpuşi: Raluca Deleanu.
Un spectacol realizat de tineri pentru tineri.

Rezervări la telefon 0756084651 / 0231.514353
şi la adresa
[email protected]
Preţul unui bilet de intrare este 5 lei