Prefectul a intrat în posesia documentului cu condamnarea lui Florin Ţurcanu. Vezi când va lua o decizie!

prefect macaleti florin turcanu ovidiu portariucPrefectul Costică Macaleți a primit, marți, de la Curtea de Apel Suceava încheierea sentinței în cazul președintelui Consiliului Județean, Florin Țurcanu. Decizia instanței, dar și raportul secretarului județului, Stelică Bejenariu, au fost date spre analiză Compartimentului juridic de la Instituția Prefectului.

Macaleți spune că dacă se va impune, va solicita și sprijinul juriștilor Ministerului Afacerilor Interne pentru a lua o decizie corectă în privința șefului CJ, Florin Țurcanu, condamnat la șase luni de închisoare cu suspendare pentru fals intelectual și uz de fals.

like facebookNu ne putem juca cu această situație. Eu tratez cu mare responsabilitate această chestiune, iar documentația ce a venit de la Curtea de Apel Suceava și de la secretarul general al CJ am trimis-o spre analiză la Compartimentul juridic. Împreună vom lua o decizie. Săptămâna viitoare voi trimite la MAI să iau și un punct de vedere al juriștilor de la minister”, a spus Costică Macaleți, care a adăugat că o decizie finală în acest caz va fi luată săptămâna viitoare.

Acesta a menționat că raportul trimis de secretarul județului este unul favorabil lui Florin Țurcanu.

Președintele CJ a spus că va contesta decizia prefectului în cazul în care va fi suspendat din funcție.