Botosaneanul mort in Polonia determina demisia ministrului de Externe

Ministrul de Externe, Adrian Cioroianu si-a anuntat vineri seara demisia, in urma scandalului declansat de cazul Claudiu Crulic, botosaneanul mort in Polonia.

Barbatul din Dorohoi, aflat in greva foamei, a murit intr-un penitenciar din Cracovia. Ancheta a aratat ca detinutul era nevinovat, el aflandu-se in Italia cand furtul de care a fost acuzat a avut loc.

"Stiu ca din punct de vedere tehnic nu am nici o vina, dar am ales sa imi prezint demisia de onoare. Era vorba despre o viata de om, care e mult mai importanta decat mandatul unui ministru", a declarat Cioroianu.

"De la inceputul cazului, nici o informatie nu a ajuns pe masa ministrului referitoare la situatia reala in cazul Crulic. Cred ca domnul consul Preda a tratat cazul cu neprofesionalism", a mai spus fostul ministru.

Claudiu Daniel Crulic a fost arestat in septembrie 2007 impreuna cu prietena sa pentru ca ar fi furat portofelul unui judecator. In inchisoare, Crulic a sustinut ca este nevinovat si a intrat in greva foamei. El a decedat la data de 18 ianuarie, la patru zile dupa ce un tribunal decisese hranirea sa prin perfuzii. Familia Crulic intentioneaza sa dea in judecata autoritatile poloneze si MAE roman.