Dosarul de evaziune fiscală în care sunt cercetaţi administratorii supermarketurilor Victoria, returnat procurorilor

sediu ParchetTribunalul Botoşani a decis, marţi, restituirea la procuror a dosarului în care administratorii lanţului de magazine Victoria sunt cercetaţi pentru evaziune fiscală. Judecătorii au decis să restituie cauza procurorului pentru refacerea urmăririi penale. Cu toate acestea, Tribunalul menţine măsurile asiguratorii luate în cursul urmăririi penale.

În acest dosar au fost puşi sub acuzare Adrian Gabriel Nechita, Adrian Ionică şi Eduard Ciprian Vărgănici Nechita.

Parchetul a făcut deja recurs la decizia Tribunalului Botoşani.

Gabriel Adrian Nechita, în calitate de administrator împuternicit al societăţii Victoria, în perioada martie 2007 – aprilie 2009, a omis a evidenţia în actele contabile sau în alte documente legale operaţiunile financiar efectuate şi veniturile realizate sau a evidenţiat, în mod repetat, în contabilitate sau în alte documente legale cheltuieli care nu au la bază operaţiuni reale, ori evidenţierea altor operaţiuni fictive, cauzând un prejudiciu la bugetul consolidat al statului în sumă de 2.912.690 lei, din care 1.686.996 lei reprezintă TVA şi 556.610 lei impozit pe profit, la care se adaugă accesorii aferente în sumă totală de 669.084 lei, calculate până la data sesizării organului de urmărire penală.

În acelaşi dosar au fost trimişi în judecată Adrian Ionică de 30 de ani, din comuna Avrămeni, dar şi Ciprian Eduard Vărgănici Nichita de 33 ani, din municipiul  Botoşani.

Adrian Ionică şi Eduard Ciprian Vărgănici Nechita, în calitate de asociat unic şi administrator, precum şi administrator în fapt al unei societăţi comerciale din municipiul  Botoşani, în perioada 20 aprilie 2007 – 30 iunie 2008,  au  omis a evidenţia în actele contabile sau în alte documente legale operaţiunile financiar efectuate şi veniturile realizate sau a evidenţiat, în mod repetat, în contabilitate sau în alte documente legale cheltuieli care nu au la bază operaţiuni reale, ori evidenţierea altor operaţiuni fictive, cauzând un prejudiciu la bugetul consolidat al statului în sumă de 440.391 lei, din care 170.641 lei reprezintă TVA şi 142.576  lei impozit pe profit, la care se adaugă accesorii aferente în sumă totală de 127.714  lei, calculate până la data sesizării organului de urmărire penală.

One thought on “Dosarul de evaziune fiscală în care sunt cercetaţi administratorii supermarketurilor Victoria, returnat procurorilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *