Elevii de la Colegiul Mihai Eminescu vor mai multa siguranta la scoala

Colegiul National "Mihai Eminescu" se confrunta cu probleme in ce priveste asigurarea sigurantei elevilor in scoala, motiv pentru care a fost cerut si sprijinul Politiei. Pe parcursul anului 2007 unii elevi de la Colegiul National "Mihai Eminescu" s-au plans ca le-a disparut telefonul mobil din clasa sau din sala de sport. Mai mult, in cateva randuri au intrat in colegiu persoane dubioase, care au lansat amenintari la adresa unor elevi. O astfel de situatie s-a inregistrat chiar saptamana trecuta, cand cadrele didactice au fost nevoite sa solicite interventia politistilor.
Dintr-o adresa remisa de Politia municipiului Botosani reiese ca, in 2007, in incinta colegiului au fost comise mai multe infractiuni, din cauza lipsei unui sistem de televiziune cu circuit inchis, neglijentei elevilor si intrarea in colegiu a unor persoane straine.
Potrivit celor precizate de Mihail Vasilica, directorul colegiului, unele probleme sunt generate de faptul ca in unitate intra multa lume. Aici invata dupa-amiaza elevii Liceului de Stiinte ale Naturii, iar la sala de sport se antreneaza si adolescentii de la Clubul Sportiv Scolar, situatie in care e dificil de monitorizat care sunt persoanele straine celor trei unitati. Acesta adauga ca unor elevi le-a fost furat telefonul in afara incintei scolii, iar altii l-au pierdut dar au spus parintilor ca le-a fost furat la scoala. Directorul colegiului sustine ca nu e normal ca elevii sa vina la scoala cu telefoane foarte scumpe deoarece acestea reprezinta oricand o tentatie. "Am discutat cu politistul de proximitate care a recomandat sa montam un sistem de supraveghere video. Pentru acesta am avea nevoie de aproximativ 180 de milioane de lei vechi, de aceea am decis sa montam doar cateva camere in puncte nevralgice, pe cheltuiala unitatii si a parintilor", mai spune Mihail Vasilica. Alta masura va fi ca din aceasta saptamana elevii vor purta ecusoane personalizate. Alte unitati de invatamant din Botosani dispun de sisteme de supraveghere video si chiar si de sistem ce permite accesul in unitate prin intermediul unor cartele