1 Mai lasă în urmă un peisaj dezolant în zona Cornișa

Prognoza meteo nu prea i-a scos pe botoșăneni din casă pentru a petrece de 1 mai la iarbă verde așa cum se întîmpla în anii trecuți, când în după-amiaza zilei de 1 mai, zona din apropierea cimitirului Pacea era ticsită de pături și grătare pentru mici. Doar câteva familii s-au încumetat, în ciuda avertizărilor meteo de grindină și ploi, să iasă pentru a petrece ziua muncii la firul ierbii.

Cele șase grătare montate de municipalitate în zona Cornișa, special pentru picnicul botoșănenilor, nu erau ocupate în totalitate la amiază, mulți dintre botoșănenii veniți la iarbă verde optând mai ales pentru un prim bronz pe acest an. Ba chiar, deși aprinderea focului în pădure aproape de copaci nu este permisă, doi tineri nu au ținut cont de posiblitatea unui incendiu și și-au făcut atmosfera propice sărbătorii de 1 mai între copaci.

Nici cei câțiva stropi de ploaie nu i-au speriat pe botoșănenii care au mai rămas în jurul orei 15.00 pe câmp, fără să fie afectați de tunetele și fulgerele care îi amenințau.

Printre cei care au prins o masă liberă s-a aflat și un tînăr venit la iarbă verde pentru a-și sărbători ziua de naștere.

Deși ziua dedicată micilor și berilor fără număr nu s-a încheiat, în zonă se văd deja urmele botoșănenilor care au petrecut de 1 mai. Farfurii de plastic și sticle ori doze de bere sunt aruncate care încotro, lăsând zona din  apropierea cimitirului Pacea într-un peisaj dezolant.

2 thoughts on “1 Mai lasă în urmă un peisaj dezolant în zona Cornișa

  1. vine ziua tineretului si se rezolva problema.vin ceilalti tineri din coalitie si face terenul curat.

  2. De ce nu s-au dat amenzi cu vorba buna nu se rezolva nimic toate natiile pamintului se civilizeaza prin masuri coergitive.Vinovati sunt cei ce nu-si fac datoria.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *