Canotoarea Ioana Craciun, medaliata cu aur la Mondialele de juniori

Ioana Craciun a reusit sa pastreze canotajul botosanean in elita mondiala, cucerind medalia de aur in cadrul Campionatelor Mondiale de juniori de la Beijing. Sportiva legitimata la sectia de canotaj a Clubului Sportiv (CS) Botosani a contribuit decisiv la cucerirea titlului mondial de catre echipajul de 8+1 al tarii noastre, in cadrul intrecerii desfasurate in orasul care va gazdui Jocurile Olimpice de anul viitor.

Ioana Craciun spera la acest titlu

Victoria obtinuta la Beijing este cu atit mai importanta cu cit vine dupa un debut sub asteptari al canotoarelor. "Se poate spune ca acest rezultat magnific reprezinta o surpriza doar daca privim prin prisma faptului ca echipajul de 8+1 a venit din recalificrari", a declarat Andrei Amos, directorul CS Botosani. La fel ca si directorul CS Botosani, Ioana Craciun a declarat ca spera la o asemenea performanta. "Am sperat, dar toata lumea vrea sa cistige. Ne-am temut de SUA", a declarat botosaneanca Ioana Craciun pentru site-ul oficial al Federatiei Internationale de Canotaj, worldrowing.com.

Urmasa Georgetei Damian

Incintata de performanta Ioanei Craciun s-a declarat Elena Iacob, antrenoarea tinerei. Aceasta a tinut sa laude evolutia elevei sale si a afirmat ca Ioana Craciun poate deveni noua stea a canotajului botosanean, calcindu-le pe urme canotoarelor Georgeta Damian si Simona Strimbeschi, pe care tot ea le-a descoperit. "Sincera sa fiu ma asteptam la aurul mondial pentru ca mereu proba de 8+1 a fost regina canotajului romanesc. Ioana a demonstrat ca este o sportiva valoroasa si ca nu intimplator a terminat prima din cele 50 sportive care s-au luptat la selectia nationala pentru un loc in barca de 8+1", a declarat Elena Iacob. Aceasta a afirmat ca rezultatul poate fi inceputul unei cariere stralucitoare pentru sportiva sa si ca aurul mondial ii poate deschide acesteia noi orizonturi. "Ea a terminat junioratul si va trece la tineret. Daca va munci la fel ca pina acum, este imposibil sa nu aiba rezultate din cele mai notabileA?si sa devina un nume atit petru canotajul romanesc cit si pentru cel international. Repet, insa, depinde doar de ea daca va reusi sa tina sus steagul pe care tocmai l-a inaltat", a mai spus Elena Iacob, antrenoarea sectiei de canotaj a CS Botosani.
Prin rezultatul obtinut la Beijing in cadrul Campionatelor Mondiale destinate juniorilor, Ioana Craciun egaleaza performantele din urma cu doi ani obtinute de canotorii Ionut Strungariu si Adelina Cojocariu in cadrul aceleiasi intreceri destinate juniorilor