Campania „Earth Hour” la Botoşani

Ora pamantului- Earth Hour Botosani 2012Municipiul Botoşani se implică din nou, anul acesta, pentru a cincea oară consecutiv, în campania de mediu “Earth Hour”.

 În acest an, pe data de 23 martie, milioane de oameni, instituţii şi companii sting luminile timp de o oră, alăturându-se celui mai mare eveniment de mediu din istorie – Earth Hour. Clădirea Primăriei Botoşani, precum şi a instituţiilor din subordinea instituţiei îşi vor stinge luminile făcând astfel loc unor manifestări care vor aduce bună-dispoziţie.

Pentru o implicare mai puternică, în comparaţie cu anii trecuţi, municipalitatea a lansat ONG-urilor botoşănene o provocare pe care au primit-o cu entuziasm. Astfel, botoşănenii sunt aşteptaţi pe data de 23 martie, în intervalul orar 20.30-21.30, la o serie de acţiuni menite să tragă un semnal de alarmă privind risipa consumului de energie electrică pe care îl facem zi de zi.

Acţiunile la care sunt invitaţi botoşănenii sunt:

  1. „Animaţie stradală Glow in the dark ” – Harlem Shake organizat de Asociaţia B-RIGHT Media Botoşani şi trupa Evolution Crew.
  2. 2.      Asociaţia Culturală Amfiteatru-2006, în parteneriat cu Atelierul de Teatru al Colegiului Naţional “Mihai Eminescu” din Botoşani – Tema – Terra – planeta noastră, să-i dăruim o oră”.
  3. „Alături de prieteni” – moment muzical organizat de Asociaţia   Vis de Artist .
  4. Editare şi distribuţie ziar dedicat campaniei Earth Hour, acţiune organizată de Centrul Europe Direct Botoşani.
  5. „O oră fără calculator! acţiune desfăşurată de Asociaţia Culturală Adrian Enache – Editare Ziar Buzz cu ocazia marcării Earth Hour 2013.
  6. Împreună cu părinţii protejam mediul  organizat de Asociaţia Şcoala şi Familia. 
  7. Asociatia Ne Trebuie Speranţă– Acţiuni desfăşurate de copiii cu Sindrom Down şi alte afecţiuni psihice cu ocazia marcării Earth Hour şi încurajarea populaţiei la acţiunile de mediu .
  8.  Liceele: – Dimitrie Negreanu şi  – Grigore Antipa – FlashMob cu ocazia Earth Hour.
  9. Consiliul Judeţean al Elevilor Botoşani – Acţiuni stradale cu ocazia Earth Hour 2013.

10.  Asociaţia pentru Dezvoltare Durabilă OPTIM  în parteneriat cu Liceul Dimitrie Negreanu – Acţiuni desfăşurate cu ocazia Earth Hour 2013.

11.  Asociaţia Cheia Sol – Program artistic desfăşurat cu ocazia Earth Hour 2013.

12.  Asociaţia pentru copii “Il Girotondo” – acţiuni specifice de stingere a luminilor în intervalul amintit din ziua de 23 martie, plus alte acţiuni menite să tragă un semnal de alarmă vizavi de problemele cu care se confruntă mediul înconjurător.

 Sursa: comunicat presa

 

One thought on “Campania „Earth Hour” la Botoşani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *