Incendiu la Broscăuţi! Trei copii au fost salvaţi din flăcări. Doi dintre ei au ajuns în stare gravă la spital

ars copalauDoi copii din localitatea Broscăuţi, municipiul Dorohoi au ajuns, vineri seară, în stare gravă la spital după ce casa în care erau a luat foc. Se pare că cei doi copii, cu vârste de 14 şi 9 ani, se aflau impreuna cu o soră de-a lor in casa. La un moment dat, cel mai mare dintre frati, diagnosticat cu probleme grave, a luat sticla cu motorina si a turnat-o in soba. 

Focul a cuprins locuinta, iar cei trei copii au fost salvati de vecini. Unul a scapat usor, insa alti doi au  suferit arsuri grave.

Amândoi au fost duşi cu ambulanţa la spital, însă medicii spun că băiatul cel mare, de 14 ani, ar putea fi trimis cu un avion la Spitalul de Arşi din Bucureşti din cauza stării foarte grave în care se află. El este ars pe 40% din suprafaţa corpului. Cel mic este ars la o mână. Mama copiilor este alături de ei la spital.

Cei trei copii care se aflau în locuinţă în momentul izbucnirii incendiului erau scoşi din imobil. Doi dintre ei, o fetiţă de 7 ani şi un băiat de 9 ani, au ieşit din locuinţă imediat după producerea incendiului. Al treilea, băiatul de 14 ani, a fost scos de un vecin, înainte de sosirea pompierilor. Echipajele medicale ajunse la locul intervenţiei au constatat că fetiţa nu a fost afectată de incendiu, dar frații ei au nevoie de îngrijiri mediale întrucât au suferit arsuri. Cei doi au fost transportaţi la Secția de Pediatrie a Spitalului Judeţean Botoşani pentru îngrijiri medicale de specialitate„, susţin reprezentanţii ISU.

Necazul familiei Coroblea din Broscăuți are loc la un an de când Ilie Coroblea, tatăl copiilor, a fost găsit fără suflare pe malul Jijiei. Copii sunt crescuţi din mila sătenilor de mama lor, într-o casă ce sta sa cada peste ei. Acestia se încălzeau punând pe foc cârpe.

În urma cercetărilor efectuate la faţa locului s-a stabilit că incendiul a fost generat, cel mai probabil, de copilul cu arsurile cele mai grave, care a încercat să aprindă focul cu motorină.