USL: Cum explică botoșănenii de ce vor să participe la alegerile parlamentare

sigla uslCu doar câteva zile înainte de data de 9 decembrie, când vor avea loc alegerile pentru Parlamentul României, botoșănenii se pronunță categoric în favoarea participării la vot. Fără pretenția unei estimări de tipul sondajelor de opinie, botoșănenii au fost întrebați dacă intenționează să meargă la vot, iar dacă da, cum își motivează răspunsul.

ROMÂNII TREBUIE SĂ DECIDĂ ÎN ȚARA LOR

Marius P. (65 ani , municipiul Botoșani, Parcul Tineretului): După mizeria de la referendum, sunt foarte hotărât să vin să votez la aceste alegeri. E inacceptabil să ni se dicteze din afară pe cine să păstrăm președinte. Să vină toți românii la vot ca să nu ne mai spună alții cum să fie în țara noastră.

SĂ NU MAI FACĂ BĂSESCU JOCURILE

Loredana C. (31 ani, municipiul Botoșani, Calea Națională): Eu am fost jignită când s-a trecut peste votul nostru, iar domnul președinte s-a întors la Cotroceni. România nu trebuia să cedeze presiunilor din Europa și nu trebuia să accepte acel cvorum de 50%. Românii trebuie să decidă în țara lor. Voi vota pe 9 decembrie ca să nu-l mai las pe Băsescu să facă el jocurile. Să-i fie rușine că s-a plâns în afara țării că nu-l mai vor românii.

CINE STĂ ACASĂ SĂ NU SE PLÂNGĂ DUPĂ ACEEA

Adriana P. (28 ani, municipiul Botoșani, Primăverii): Eu recunosc că nu am fost la vot data trecută și mi-a părut rău după aceea. De câte ori spuneam că nu e bine, soțul îmi spunea: „dacă nu ai votat, de ce te plângi?”. Acum mă duc, iar dacă cei de acum