Colegiul Laurian, pe podium la concursul naţional „În căutarea lui Andrei”

Elevii Colegiului Naţional „A.T.Laurian” au câştigat locul III la concursul naţional „În căutarea lui Andrei” cu filmul „Petale de speranţă, natură-n siguranţă”.

Realizând un film prin care au dorit să sensibilizeze colegii dar şi concetăţenii noştri pentru a păstra curăţenia oraşului, 14 elevi inimoși, din clasele a VIII-a, de la Colegiul Național “A. T. LAURIAN” Botoșani, au participat la Concursul național “În căutarea lui Andrei”, ce  reprezintă o componentă a programului interactiv de responsabilitate socială corporatistă (CSR) intitulat „Ţara lui Andrei”.

Echipa de proiect a fost formată din elevii: Nistor George, Cardaș Andra-Mălina, Popovici Andrei, Carpen Maria-Ioana, Irinciuc Tudor, Pricopi Andreea-Clara, Bădrăgan Alexandru-Ștefan, Pleșca Simina, Dănilă Ilinca, Prăjinariu Ioana-Denise, Pintilie Ioana, Alexa Bianca, Cojocariu Maria-Iulia, Șoptelea Theodor şi a beneficiat de sprijinul lui Codrin Pascariu din X D şi coordonarea profesorului Tana Onofrei.

 Ceea ce i-a motivat să se implice în acest concurs a fost dorința de a sensibiliza comunitatea asupra problemelor de mediu, așa cum au evidențiat, ei înșiși: “Proiectul nu este o soluție, ci o metaforă menită să determine implicarea. Acesta e primul pas! NOI SUNTEM PRIMUL PAS…”.

Participând la acest concurs naţional, filmul a obţinut un meritoriu loc  III, în condiţiile în care selecţia s-a făcut dintr-un număr de peste 200 de filme, postate pe site.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *