Mol pe scheletul fostei fabrici de cauciuc din Botosani

Tribunalul Botosani a dispus declansarea falimentului la societatea Arca si imediat s-au ivit posibili clienti. Acestia sint din alte judete, dar nu doresc insa relansarea activitatii de fabricare a produselor de cauciuc. Ei au cu totul alte planuri. Chiar la cererea societatii debitoare, Tribunalul Botosani a dispus inceperea procedurii de faliment la Arca.
La termenul din luna aprilie firma a formulat insa recurs impotriva incheierii sentintei de faliment. Practic, firma debitoare a facut recurs la propria actiune. "Prin sentinta numarul 75/06.03.2007, s-a dispus inceperea falimentului iar impotriva acestei sentinte au declarat recurs atat de debitoarea ARCA cat si administratorul special desemnat de actionari Dumitras Beniamin Ioan", a declarat Rodica Dascalu presedinta sectie penala. Recursul a fost acceptat de Tribunal. Asta nu inseamna insa ca societatea a scapat de faliment. Deocamdata, instanta a dispus doar suspendarea actiunii.
In plus, Administratia Financiara a solicitat instantei de judecata valorificarea bunurilor sechestrate cat mai repede posibil. Aceasta a primit oferte de la diversi investitori, care ar putea acoperi in totalitate atat creantele catre bugetul de stat, cat si celelalte obligatii pe care firma le are la alti creditori. "Sunt pana acum trei investitori care vor sa cumpere bunurile de la Arca, doi din judetul Bacau si unul din judetul Suceava.Dumnealor am inteles ca vor sa deschida o afacere in domeniul comertului, probabil sa faca niste magazine tip Mol , hipermarcheturi, supermarcheturi sau mai stiu eu cum se cheama", a precizat Valentin Ghitun ,director la Directia Finantelor Publice. Arca inregistreaza datorii la bugetul de stat de peste 100 miliarde lei vechi. Reprezentanti ai acesteia sint cercetati de Parchetul de pe langa Judecatoria Botosani pentru evaziune fiscala si abuz in serviciu.