Elevii au intrat in vacanta de Paste

Elevii vor avea, in intervalul 7-15 aprilie, o vacanţă cu ocazia Sărbătorilor de Paşte, aceasta fiind prima vacanţă din semestrul al doilea al anului şcolar 2006/2007.
La două zile după vacanţa de Paşte, miercuri, 18 aprilie, Ministerul Educaţiei va simula transmiterea electronică a variantei de subiect pentru tezele cu subiect unic la matematică, in 30% din şcolile in care invaţă elevi de clasa a VII-a. Simularea transmiterii subiectelor de la matematică se realizează fără elevi şi fără subiecte reale.
Greul incepe pentru elevii de clasa a VII-a in luna mai, cind vor susţine pentru prima oară, tezele cu subiect unic. Elevii vor da prima teză la matematică in data de 4 mai, urmată, pe 10 mai, de cea la limba şi literatura maternă, iar pe 17 mai urmind să se desfăşoare cea de limba şi literatura romină.
Pe elevii de clasa a VIII-a ii aşteaptă testele naţionale, urmate de repartizarea computerizată in licee.
Cei din clasa a XII-a incheie liceul cu probele examenului de bacalaureat, insă pentru mulţi dintre ei emoţiile nu se incheie aici, bacalaureat fiind urmat de admiterea in facultate.
Cursurile anului şcolar vor dura pină in data de 15 iunie, iar vacanţa de vară se va incheia in 17 septembrie 2007. Există şi citeva excepţii in ceea ce priveşte calendarul anului şcolar 2006 – 2007. Pentru clasele a VIII-a, ultima zi de cursuri este in data de 8 iunie 2007, iar durata cursurilor este de 34 de săptămini, adică 169 de zile. Pentru clasa a XI-a, anul de completare, pentru clasa a XI-a de liceu, filiera tehnologică şi pentru clasa a XII-a de liceu, filiera tehnologică, ultimele două săptămini de cursuri (18-29 iunie 2007) se transformă in săptămini de practică