Directorul Directiei Agricole, Mihai Pavel, este anchetat la Guvern

Mihai Pavel, directorul Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (DADR), s-a aflat in conflict de interese atunci cind si-a acordat subventii pentru anul 2005. Concluzia apartine Agentiei Nationale a Functionarilor Publici (ANFP).
Seful agriculturii botosanene a intrat in atentia ANFP dupa ce Comisia de Control numita de prefectul Cristian Roman pentru a verifica mai multe acuzatii aduse de un angajat al institutiei a sesizat mai multe nereguli. Suspiciunea a pornit de la faptul ca in 2005 "cererea de acordare a subventiei semnata ca persoana fizica de ing. Mihai Pavel este semnata la rubrica in calitate de director executiv al DADR Botosani de ing. Pavel Mihai".
Comisia a constatat ca directorul si-a acordat singur subventii de 300 de milioane de lei si ca, desi este functionar public, a administrat o firma privata. "ANFP a confirmat ceea ce a constat comisia, si anume ca directorul DADR Botosani s-a aflat in conflict de interese. Asteptam sa vedem ce decizie ia Comisia de Disciplina a Ministerului Agriculturii", a precizat David Salgau, subprefectul judetului.
Concluziile Comisiei de Disciplina in cazul lui Mihai Pavel vor fi transmise ministrului de resort, singurul care poate lua o decizie in acest caz.
ANFP a precizat ca Mihai Pavel a incalcat legile in vigoare si atunci cind a schimbat frecvent locul de munca al unor functionari publici din subordine, fara ca decizia sa sa fie insotita si de fisa postului. Plata orelor suplimentare s-a facut la DADR fara a exista un referat prin care seful ierarhic superior sa propuna conducatorului institutiei efectuarea orelor suplimentare, asa cum prevedea legislatia in vigoare pina in noiembrie 2006. In baza acestor concluzii, ANFP va solicita Comisiei de Disciplina a Ministerului Agriculturii sa analizeze situatia.
Mihai Pavel sustine ca nu s-a aflat in conflict de interese si ca toate concluziile ANFP trebuie demonstrate. "Constatarile au fost facute in functie de ce s-a scris, dar nu inseamna ca sint si reale. Consider ca nu am periclitat interesul institutiei pe care o conduc. Eu fac agricultura privata si nu pot concura cu DADR. Conflictul de interese trebuie demonstrat", a precizat Mihai Pavel.
Directorul DADR Botosani a mai fost in fata Comisiei de Disciplina a ministerului agriculturii in urma unei sesizari trimise de Gheorghe Scripca, fostul director al SAPARD, pe 19 martie. Acesta sustine ca nu a primit concluziile Comisiei de Disciplina, insa in functie de raspuns va face contestatie. Pavel a mai precizat ca azi ar fi trebuit sa fie prezent la minister pentru a participa la un comitet tehnico-economic pentru niste investitii