Anul acesta asociatiile pentru protectia animalelor vor supraveghea indeaproape modalitatea in care mieii sunt sacrificati. Crescatorii de animale care doresc sa-si valorifice productia, in special cea de miei, pentru ca suntem in preajma sarbatorilor de Paste, au nevoie de unitati autorizate in care aceste animale pot fi sacrificate. Conditiile pe care aceste unitati trebuie sa le indeplineasca sunt urmatoarele: apa calda si rece, pereti usor de spalat, o pardoseala rezistenta, cirlige pentru agatat animalele si o banda rulanta pentru carne. La Botosani exista o singura unitate de nivel european in care se va acorda o autorizatie cu privire la sacrificarea mieilor cu doar 10 zile inaintea sarbatorilor de Paste.
In schimb, pot fi sacrificati miei in gospodarii, dar numai pentru consum propriu.
Exceptie fac mieii de Caracul, care nu vor fi sacrificati pentru consum.
Reprezentantii Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor vor demara o actiune pentru descurajarea comertului la negru deoarece acesta poate periclita sanatatea consumatorilor.