Botosaneni reţinuţi în cazul grupării ce frauda conturi bancare cu un prejudiciu de un milion euro

descinderi DIICOTZece persoane, membre ale grupării destructurate de DIICOT Suceava în cazul fraudării de conturi bancare cu un prejudiciu de un milion de euro, au fost reţinute, miercuri seară, de procurori, fiind începută urmărirea penală faţă de 26 de persoane.

Din această reţea făceau parte 27 de persoane cu vârste cuprinse între 22 şi 40 de ani. Astfel, 12 persoane sunt din municipiul Rădăuţi, patru din Botoşani, trei din Arad, două din Constanţa şi câte una din Suceava, Siret, Sibiu, Călăraşi, Braşov şi Iaşi, cercetate din anul 2010 de poliţiştii BCCO Suceava sub îndrumarea DIICOT Suceava, pentru constituire a unui grup infracţional organizat, acces fără drept la un sistem informatic, frauda informatică şi efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos.

Potrivit DIICOT Suceava, gruparea avea ca mod de operare, obţinerea datelor de acces la conturi bancare ale clienţilor băncii PosteItaliane prin metoda phishing. Cu ajutorul acestor date, accesau ilegal conturile online banking şi efectuau ulterior transferuri bancare prin intermediul platformei de in